Menu - Restauracja a'la Carte
Godziny otwarcia:
Na co dzień zapraszamy od wtorku do soboty w godzinach 13:00 – 21:00,
a w niedziele od godziny 12:00 do 21:00.
W poniedziałki lokal jest nieczynny.

PRZYSTAWKI
FOKACIA PODANA Z SAŁATKĄ ŚLEDZIOWĄ
20 zł
DESKA SERÓW PODANA Z ŻELAMI OWOCOWO- ZIOŁOWYMI NA AGAR AGAR
23 zł

ZUPY
ŻUREK NA WŁASNYM ZA KWASIE (300ML), PODANY Z PAJDĄ CHLEBA WŁASNEGO WYPIEKU
18 zł
KREM Z PASTERNAKU (300ML), PODANY Z OLIWĄ ROZMARYNOWĄ I GRZANKAMI CROUTONS
18 zł
ZUPA DNIA (300ML)
18 zł

DANIA GŁÓWNE
PODWĘDZANY FILET Z SANDACZA (200G), Z PUREE Z TOPINAMBURU I CEBULI ORAZ SOSEM LEMON BUTTER
39 zł
UDZIEC Z JELENIA (220G) PODANY Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI ORAZ MARYNOWANYM BURAKIEM I DYNIĄ, SKĄPANY W SOSIE NA BAZIE PĘDÓW SOSNY, TRAWY ŻUBROWEJ ORAZ JAŁOWCA- RECEPTURA Z XVII WIEKU
79 zł
POLĘDWICA WIEPRZOWA SOUV VIDE (200G) OBTOCZONA W ZIEMI JADALNEJ PODANA W TOWARZYSTWIE AROMATYCZNEGO PUREE ZIEMNIACZANEGO ORAZ KARMELIZOWANYCH WARZYW NA WINIE I KAWIOREM SFERYCZNYM
41 zł
SAŁATKA Z MARYNOWANĄ RZODKIEWKĄ, PIECZONYMI ORZECHAMI ORAZ OWOCAMI SEZONOANYMI, SAŁATĄ RZYMSKĄ I DRESSINGIEM CESAR (200G)
33 zł
SCHAB TRADYCYJNY (200G) Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
37 zł

MENU DLA DZIECI
STRIPSY Z KURCZAKA Z FRYTKAMI I MIZERIA
20 zł

DESERY
SERNIK PIECZONY W NISKIEJ TEMPERATURZE
17 zł
MUS CHAŁWOWY
17 zł
KREM SHANTI PODANY W TOWARZYSTWIE KONFITURY Z ARONII
16 zł